Opkomst verkiezing Jeugdparlement 5% meer
15 Dec 2013, 10:00
foto


De opkomst bij de verkiezing van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) is in vergelijking met 2010 met 5 procent toegenomen. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken had gehoopt dat de helft van de kiesgerechtigden zou gaan stemmen. De opkomst bleef steken op 32 procent.

Veel jongeren hebben hun stem niet kunnen uitbrengen, omdat diverse scholen pas om half 1 sloten. Hierdoor was er te weinig tijd om te stemmen op de scholen. De stemlokalen daar sloten om 13.00 uur. Het was nog mogelijk om op kantoren van de bestuursopzichters en andere overheidsgebouwen te stemmen, maar hier is niet veel gebruik van gemaakt.

In het jeugdparlement zijn achttien mannelijke en elf vrouwelijke leden gekozen. Een deel van de jongeren is niet tevreden met de uitslag van de verkiezing. Deze jongeren hebben een brief geschreven naar de kiescommissie waarbij zij officieel protesteren tegen onregelmatigheden die geconstateerd zijn door hen. Voorzitter Maya Fokké-Manohar van de verkiezingscommissie zegt hun aanklacht serieus te nemen en er volgt een onderzoek.

U kunt de protestbrief van de jongeren hier downloaden.
pdf-icon.gif protestbrief.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May