Defecte kabel oorzaak uitvallen EBS-net
13 Dec 2013, 18:00
foto


Een kabel van een van de transmissielijnen van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is defect geraakt. Hierdoor raakten andere transformatoren overbelast. Het elektriciteitsnet van de EBS raakte hierdoor instabiel en viel volledig uit. EBS had vanmiddag te kampen met een algehele 'black-out'.


De EBS meldt in een persbericht na het lokaliseren van de fout, dat het bedrijf gestart is met de normalisatie van de diverse voedingsgebieden. Omstreeks 15:30 uur was vijftig procent van de gebieden weer voorzien van elektriciteit en rond 16:15 de overige gebieden.

Door de gewijzigde netconfiguratie die de technici van de EBS moesten maken om alle gebieden weer van elektriciteit te kunnen voorzien, kan het voorkomen dat delen van de districten Wanica en Saramacca in de komende 24 uur, wederom zonder stroom komen te zitten. EBS technici werken eraan om dit tot een minimum te beperken. Als het elektriciteitsnet niet overbelast is door een stijging van het verbruik, is het ongerief tot een minimum te beperken of zelfs te voorkomen, deelt de EBS mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May