Dank- en Gebedsdienst voor natievorming
13 Dec 2013, 17:00
foto


De nationale commissie 'Herdenking Jubileumjaar' en verschillende religieuze organisaties hebben overeenstemming bereikt dat dit jaar, 15 december, wordt uitgeroepen tot nationale Dank- en Gebedsdag. Op deze dag wordt landelijk in de verschillende religieuze bijeenkomsten stilgestaan bij het jubileumjaar. Het thema heeft te maken met een eensgezinde afsluiting in dankzegging en gebed op weg naar natievorming.

Deze diensten zijn eenmalig om het jubileumjaar van 140 jaar Hindostaanse immigratie, 150 jaar Keti Koti en 160 jaar Chinese immigratie, met dankzegging en gebed aan de Allerhoogste af te sluiten. Elvira Sandie, lid van de nationale commissie, zegt aan Starnieuws dat dit besluit samen is genomen met religieuze organisaties. Het oorspronkelijke idee was om een grote dienst te houden op het Onafhankelijkheidsplein. Hiervan is afgezien. “Landelijk wordt in alle religieuze samenkomsten bij de dank en gebeden eenieder direct betrokken. De mensen hoeven niet van heinde en verre te komen naar één plek, maar kunnen in hun eigen omgeving op hun manier aan deze nationale gebed- en dankdiensten meedoen”, zegt Sandie.

De commissie heeft in advertenties via de media eenieder opgeroepen deze diensten zoveel mogelijk te bezoeken. Sandie benadrukt dat deze diensten op zondag worden gehouden en niets te maken hebben met de herdenking van de overleden Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder en oud-president Nelson Mandela. Voor Mandela wordt op zaterdagavond een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Deze activiteit is in het perscentrum van het kabinet van de president.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May