AZP heeft onderzoeksinstituut
12 Dec 2013, 15:00
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft nog een stap verder gezet in zijn transformatie naar een Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname. De jongste stap is de officiële opening van zijn Onderzoeksinstituut op 2 december.

Het primair proces in het AZP is patiëntenzorg, waarbij de patiënt centraal staat. “Als wij de kwaliteit van het primaire proces willen verhogen, moeten wij structureel investeren in het menselijk kapitaal en in wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling,” schrijft het ziekenhuis in zijn informatiebulletin. Het Onderzoeksinstituut heeft dan ook de hoofdopdracht om te komen tot het initiëren, uitvoeren en publiceren van wetenschappelijk onderzoek.

Het instituut moet leiden tot de verbetering van de gezondheidszorg van patiënten door innovatieve concepten over diagnose, preventie, interventie en curatieve therapieën. De subdoelen van het onderzoeksinstituut zijn vergroting van de kennis over de oorzaken en mechanismen van diverse aandoeningen, ontwikkeling van innoverende benaderingen voor diagnostiek, behandeling van bepaalde ziekten en het aanbieden van een uitstekende leeromgeving voor medische studenten, arts-assistenten en fellows, onderzoeksassistenten en promovendi. Ook moeten de samenwerking en onderzoeksactiviteiten in de Caribische en naburige landen alsook met bevriende instituten wereldwijd worden versterkt, zegt het AZP.

Wilco Zijlmans is belast met de dagelijkse leiding van het instituut. Stephen Vreden, Walther Jap Tjoen San en Dennis Mans zitten verder in het bestuur van het onderzoeksinstituut van het AZP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May