Santokhi moet 'sorry' zeggen tegen SRS
11 Dec 2013, 21:35
foto


De Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) eist van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi dat hij zich vóór 15 december publiekelijk verontschuldigt voor 'lasterlijke insinuaties'. Hij moet ook beloven de goede naam en eer van het radiostation niet meer te zullen bezoedelen. Als dat niet gebeurt, zullen de directie en raad van toezicht van de SRS naar de rechter stappen.


Santokhi heeft op een vergadering van de VHP op 30 november te Henar, Nickerie, gezegd dat SRS de hele dag etnisch bezig is. Er wordt een angstcultuur gecreëerd volgens Santokhi. Het overheidsmedium zou verdeeldheid zaaien met het doel de natie te verscheuren. De voorzitter van de raad van toezicht, Vivian Gordon, en de directieleden Patrick Sweet en Guno Ravenberg zeggen in een verklaring dat de insinuaties van Santokhi 'kant noch wal raken en in flagrante tegenspraak zijn met de realiteit'.

De uitspraken tasten het imago en de goede naam van de SRS ernstig aan. "De directie en medewerkers van de SRS benaderen in hun programma's onderwerpen met respect voor menselijke waarden, waarbij uiterste zorgvuldigheid in het hanteren van gangbare en algemeen aanvaarde en erkende journalistieke ethiek in acht wordt genomen", stelt de SRS. Benadrukt wordt dat het aanwakkeren van etnische verdeeldheid absoluut niet bijdraagt aan het vormen van een fundament voor het bouwen van een hechte, zichzelf respecterende samenleving en door de SRS met kracht wordt verworpen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May