Uitgever Hogenboom: Loor was een unieke historicus
10 Dec 2013, 18:00
foto
Rouwtafel historicus André Loor in boekhandel Vaco. (Foto: Vaco)


Uitgeverij Vaco, die onlangs de tweede druk van het boek ‘André Loor Vertelt…’ heeft uitgebracht, reageert geschokt op het heengaan van de historicus. “We wisten wel dat het niet optimaal was met zijn gezondheid, maar we zijn toch verbouwereerd dat het zo plotseling is gebeurd”, zegt Ed Hogenboom, directeur van Vaco aan Starnieuws.

De uitgever maakt er werk van om een waardig afscheid te hebben voor Loor. Een rouwtafel wordt in de boekhandel in orde gemaakt waar het publiek stil kan staan bij het leven en heengaan van ‘een unieke historicus’.

Bijzondere wijze ervaren
Hogenboom zegt dat Vaco en Loor de afgelopen maanden een bijzondere tijd met elkaar hebben meegemaakt met het levenswerk van de historicus in ‘André Loor vertelt….’. “Vooral de manier waarop het boekwerk door de gemeenschap is ontvangen. Wat dat betreft is het een bijzondere goede afsluiting van zijn werkzaamheden. Ook al hadden we graag gezien dat hij nog veel meer zou schrijven en er langer van zou hebben genoten”, zegt de uitgever.

Voor Hogenboom is Loor de persoon die op een unieke manier tienduizenden mensen enthousiast heeft gemaakt voor historie en alles wat daarbij hoort. Veel mensen hebben Loor op een bijzondere wijze ervaren in hun leven en zullen hem ook als zodanig herinneren. “Hij laat een enorme hoeveelheid vastgelegde historie voor ons achter, niet alleen in zijn laatste boekwerk, maar in vele andere geschriften en programma’s. Hij staat gegrift in de gedachten van vele mensen in de gemeenschap. Hij was een uniek persoon”, zegt Hogenboom.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May