Moordverdachte vrijgesproken
10 Dec 2013, 20:00
foto


Donddohs K. (19) is vrijgesproken door rechter Danielle Karamatali. Hij werd ervan verdacht zijn werkgever, slachtoffer M., op 8 januari van het leven te hebben beroofd. De verdachte bekende de trekker te hebben overgehaald, waardoor zijn werkgever de dood vond. De rechter achtte moord echter niet bewezen, maar zei dat Donddohs K. uit zelfverdediging heeft gehandeld.

Karamatali stelde dat Donddohs K. door zijn hevige gemoedstoestand heeft geschoten op zijn werkgever en hij geen mogelijkheid had om voor een ander voorwerp te kiezen. Daarnaast heeft hij geen schietervaring, waardoor er niet professioneel geschoten kon worden. De rechter achtte bewezen dat Donddohs K. op die dag 50.4 gram goud en een ATV meenam. Hiervoor kreeg hij elf maanden celstraf opgelegd, maar deze tijd heeft hij al in voorarrest doorgebracht.

De verdachte verklaarde eerder op de rechtszitting dat het slachtoffer hem tot vervelends toe steeds vroeg of hij seks had bedreven met een zekere L. Hij bleef ontkennen. Het slachtoffer en de verdachte aten vaak samen en L. had een bar. Volgens de verdachte sprak hij altijd de waarheid, maar op die bewuste dag wou hij af van het gezeur en loog toen tegen M. Hij zei dat hij wel seks had bedreven. M. werd woest en schold hem in het Portugees uit, ging zijn kamer binnen en zei dat hij beiden zou afmaken. Op een gegeven moment hoorde de verdachte het geluid dat kwam van het spannen van een wapen. Hij maakte hem het wapen afhandig en het slachtoffer probeerde weg te rennen. De verdachte loste een schot en deze raakte het slachtoffer in zijn rug. Hij overleefde het niet.

De verdachte beweerde dat hij bang was dat het slachtoffer hem later toch iets zou aandoen. Hij wist niet dat M. dood neerzeeg naast het kamp, waar zij zich bevonden. Hij dekte hem met karton af, zodat hij niet nat zou worden in de regen en pakte een ATV en vluchtte weg. De politie hield hem aan te Afobakka. Hij nam ook 50.4 gram goud van het slachtoffer mee. Dit werd ook bij hem gevonden bij zijn aanhouding. Hij ontkende dat hij M. voor het goud gedood had.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May