BVV en OW bereiken oplossing bij rechter
09 Dec 2013, 13:15
foto
Leden van de Bond Van Vuilophalers in gesprek met elkaar na de zitting. (Foto: Raoul Lith)


De Bond Van Vuilophalers (BVV) en het ministerie van Openbare Werken (OW) hebben bij de rechter een schikking bereikt. Dit houdt in dat de schorsing is opgeheven. Vanaf woensdag zullen de leden van BVV weer vuil ophalen.

Robert White, voorzitter van de BVV, zegt aan Starnieuws dat hij blij is met de schikking. Rechter Ingrid Lachitjaran wilde liever geen vonnis vellen, omdat ze het beter vindt dat partijen tot een overeenstemming kunnen komen. "Wij hebben nu een oplossing bereikt door tussenkomst van de rechter en wij hebben daar meer vertrouwen in", deelt White mee.
Voordat alle plooien gladgestreken zijn, moet de overheid nog achterstallige betalingen verrichten. De BVV wil ook een toeslag voor het ophalen van vuil in de avonduren. Er wordt nu met spoed gewerkt om alles in orde te krijgen.

Mark Rommy, directeur Civieltechnische Werken, zegt dat het ministerie van OW tevreden is met de schikking die bereikt is door bemiddeling van de rechter. Hij merkt op dat het om min of meer dezelfde voorstellen gaat die OW al had gedaan. Hij haalt aan dat de andere ondernemers meer hebben moeten doen tijdens de actie. In sommige wijken is het vuil later opgehaald dan normaal. Er is ook achterstallig vuil. Afgesproken is met de BVV om het vuil dat is blijven liggen alsnog op te halen. "Hierna gaat Suriname glimmen", lacht Rommy.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May