Hooghart prijst Somohardjo en uit kritiek op 'persmensen'
08 Dec 2013, 05:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart (Beeld: René Gompers)


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), prijst de politicus Paul Somohardjo als 'verbindende leider'. Hij heeft de jarige Pertjajah Luhur (PL) zaterdagavond toegesproken. Hooghart die zich opmaakt een eigen partij op te richten op 20 december, zegt dat hij bij PL als voorzitter van de vakorganisatie van werknemers de gelegenheid krijgt om het woord te voeren, maar zijn eigen partij (NPS) weigert dat hij op het podium komt.


"A kondre disi na wan paradijs, ma wi e trobi a kondre nanga den takru karakter san wi habi. En unu no wani wroko nanga makandra", meent Hooghart. De vakbondsleider stelt dat de wereld 'verbindend leiderschap' wil hebben en Somohardjo brengt dit tot uiting. Hooghart feliciteert de PL met de ontwikkeling die ze doormaakt. De partij moet niet gaan voor 'stabiliteit' maar meer zetels in de wacht slepen om de belangen van de achterban beter te kunnen behartigen.

De vakbondsleider merkt op dat het werk in het land moet worden gedaan. Er moet worden samengewerkt, want coalitie en oppositie is volgens hem alleen maar hoofdpijn, frustratie en trauma. "Waarom moeten wij elke keer met een botte bijl hakken?", vraagt Hooghart zich af. Hij geeft ook af op 'persmensen' die hij niet bij naam noemt. "Wat ze doen is het volk vergiftigen. Ze vertellen leugens. En ze brengen de boodschap verkeerd over", stelt de vakbondsleider. "W'e roep den op. If den wani meki moni, mek den meki ing nanga bun nyusu. Ze moeten dat niet maken met nieuws dat ons verdeelt. Laten we allemaal voorwaarts gaan", betoogt de vakbondsleider. Hij roept op om de ontwikkeling te steunen en de verdeeldheid achterwege te laten en te gaan voor vrede.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May