Paramaribo Zoo heeft ‘Lutherboom’
07 Dec 2013, 10:00
foto
De 'Lutherboom' is geplant in de Paramaribo Zoo. (Foto: ELKS)


In de Paramaribo Zoo heeft de Evangelische Lutherse Kerk in Suriname (ELKS) een pommerak boom geplant. De handeling is gepleegd in het kader van de herdenking van 500 jaar Reformatie van de Protestant-Christelijke kerk op 31 oktober 2017.

In 2008 is een ‘Tree planting’ project gestart waarbij er in Wittenberg, Duitsland 500 bomen worden geplant. Een aantal daarvan komen in de Luthergarten. Op 31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther uitkwam met zijn 95 stellingen en deze bevestigde op de deur van de Slotkerk in Wittenberg, Duitsland.

De stellingen hadden te maken met ‘misstanden’ in de kerk van toen. De 95 stellingen van Maarten Luther hebben mede door de opkomst van de drukpers, een dusdanige grote invloed gehad op het denken en het kerkelijk leven van velen. Deze periode staat in de geschiedenis te boek als het begin van de Reformatie. De ELKS heeft in maart vorig jaar ook een boom geplant in de Luthergarten te Wittenberg.

Wereldwijd is het verzoek gedaan aan alle lidkerken om als teken van onderlinge verbondenheid tussen kerken ook in eigen land een boom te planten. Op Kinderdag, 5 december, was het zover. De Evangelische Lutherse Kerk in Suriname hoopt dat zowel “wij als de boom veel vrucht mogen dragen en dat mens en dier daardoor gezegend mogen worden.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May