Sportbonden in Nickerie twee tribunes rijker
06 Dec 2013, 10:00
foto
De tribune van de Cricket Bond Nickerie.


De gerenoveerde tribunes en kleedkamers van de Nickerie Voetbal Bond (NVB) en van de Cricket Bond Nickerie (CBN) zijn donderdag overgedragen aan de respectieve bonden door het Suriname Sport Ontwikkelingsfonds (SSO). De tribunes kosten elk US$ 98.000.

In verband met de overdracht van de nieuwe tribune waren aanwezig in Nickerie, de voorzitter van SSO, Desney Romeo, de penningmeester Mala Rachasingh en andere bestuursleden. Zij gaven aan dat de aanvraag sedert 2008 binnen was, maar de overeenkomst pas in 2012 werd getekend. Ze zijn blij dat zij de tribunes kunnen overdragen aan het sportminnende publiek via de sportbonden. Rachasingh vraagt alleen dat de zaken goed onderhouden worden. Romeo, die van Nickeriaanse komaf is, is bijzonder verheugd dat hij dit mocht meemaken.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh, bedankte de bestuursleden van SSO voor hun bijdrage. De voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond, Radj Narain, gaf aan hoe belangrijk cricket in Nickerie is voor de nationale selectie. Bij de jeugdselectie levert Nickerie zestig procent en bij de senioren selectie is dat vijfenveertig procent van de spelers.
Speciaal voor de overdracht heeft de CBN een jongeren cricketwedstrijd gehouden waarbij de Spangenbergschool uitkwam tegen de St. Theodurusschool.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May