Gasbomdieven achter de tralies
04 Dec 2013, 22:30
foto


Clyde L., Ameral H. en Saskia D. zijn door rechter Dinesh Sewrattan op de zitting woensdag veroordeeld tot een celstraf van respectievelijk drieënhalf jaar en twee om twee jaar. Het drietal maakte deel uit van een criminele organisatie en hebben diverse berovingen gepleegd. Zij hebben op tien plaatsen gasbommen gestolen. Volgens de rechter was er sprake van een duurzaam en gestructureerd samenwerkingsverband tussen de drie veroordeelden.

Clyde L. heeft ondanks de vele bewijzen steeds ontkend. Dit heeft de rechter hem kwalijk genomen. Saskia D. heeft bewust nauw samengewerkt met de twee andere veroordeelden. Ameral H. was eerder al veroordeeld , terwijl Saskia D. voor het eerst in aanraking met de justitie is gekomen. Ook Clyde L. was al twee keren veroordeeld voor bedreiging en heling.

Sewrattan benadrukte dat de benadeelden het gevoel van onveiligheid overhouden. Daarnaast kunnen gasbommen niet binnen in de woning geplaatst worden. Zelfs gasbommen die buiten de woning aan een ketting waren vastgemaakt, zijn gestolen. De mensen vragen zich af hoe zij de gasbommen moeten beveiligen.

Hoofddader blijft ontkennen
Clyde L. bleef ontkennen en beweerde dat hij slechts een poging had gewaagd om een gasbom te stelen, maar dat hij op heterdaad werd betrapt. Hij verklaarde onschuldig te zijn, terwijl zijn medeverdachten een volmondige bekentenis over hun berovingen hebben afgelegd.
Ook verklaarden Saskia G. en Ameral H. dat Clyde L. de berovingen plande en de woningen observeerde. Hij stippelde het plan en de route uit.

Saskia G. bekende haar aandeel in het geheel. Zij verklaarde dat zij ontslagen was van haar werk en dat zij in financiële nood zat. Zij was op de hoogte van de berovingen. Zij fungeerde als chauffeur en haalde de gestolen goederen en de twee andere verdachten met haar voertuig op. De auto heeft zij op afbetaling gekocht en hiervoor moet zij per maand SRD 500 aan de autohandelaar aflossen. Zij verklaarde dat de buit eerlijk werd verdeeld en dat zij de gestolen goederen moest verkopen om aan het geld te komen. Per rit kreeg zij tussen de SRD 150 en SRD 200.

Ook Ameral H. bekende zijn aandeel. Hij verklaarde net als Saskia G. dat Clyde L. bij alle berovingen betrokken was en dat hij het plan heeft beraamd. Ameral H. heeft vanaf het begin zijn betrokkenheid aangegeven en heeft meegewerkt met het proces. Hij is eerder al drie keren veroordeeld.
Het Openbaar Ministerie had in deze zaak voor elke veroordeelde een half jaar meer geëist.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May