Sozavo en bond Esther Stichting op één lijn
04 Dec 2013, 01:00
foto
Bondsvoorzitter Murwin Leeflang overhandigt een lijst van zorgpunten van het personeel van de Esther Stichting aan minister Alice Amafo.


Het nieuwe bestuur van de personeelsbond bij de Esther Stichting onder leiding van Murwin Leeflang, heeft maandag een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Het bestuur greep deze gelegenheid aan om enkele zorgpunten van het personeel van de Esther Stichting aan te kaarten. Partijen hebben aangegeven gefaseerd door frequente dialoog en werkafspraken op directieniveau te werken aan oplossingen.

De bond zal over enkele algemene zaken, zoals aanpassing van de verschillende toelagen en de status van de werkers binnen het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso), met het ministerie van Binnenlandse Zaken in contact treden. Amafo vindt het belangrijk dat bestaande regels voor ambtenaren correct door haar ministerie worden uitgevoerd. Zaken als opleidingen, veiligheid op de werkvloer, betere werkomstandigheden, faciliteren van de vakbond en herstel van gebouwen kwamen ook aan de orde. Afgesproken is dat de leiding van Esther Stichting vanuit de reguliere begroting van de stichting deze zaken opbrengt voor subsidie bij Sozavo.

Voorwerk verricht
Het ministerie heeft het voorwerk voor het in dienst nemen van personeel bij de Esther Stichting en het benoemen van een nieuwe directeur al ingezet. Het ligt nu aan de raad van minister om meer mensen aan te trekken, zodat de werkdruk bij de Eshter Stichting enigszins wordt verminderd. De minister verwacht dat binnen niet al te lange tijd de Esther Stichting over een nieuwe directeur zal beschikken. Leeflang drukte de minister op het hart om te zorgen voor een goede manager bij de Esther Stichting.

Nu is het stichtingsbestuur belast met de dagelijkse leiding bij deze instelling, totdat er een nieuwe directeur is benoemd. De bond vindt dat ook hij vertegenwoordigd moet zijn in het stichtingsbestuur. Ook hieraan zal gewerkt worden. Amafo hoopt op een goede samenwerking met de bond en wil samen de vinger aan de pols houden bij Esther Stichting. Door de goede afspraken die gemaakt zijn, geeft de bond de garantie het werk niet meer te zullen neerleggen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May