Mini bazaar benadrukt onschatbare waarde vrouw
02 Dec 2013, 20:00
foto
Een participant in de mini bazaar in Nickerie. (Foto: min. Biza)


Vrouwen zijn niet weg te denken in het ontwikkelingsproces van elk land. Om het bewustzijn daarvan te vergroten is in Nickerie een mini bazaar gehouden, waar informatie over allerhande zaken over de vrouw is verschaft.


De verdiensten van de vrouwelijke producenten in Nickerie op het gebied van kunst en nijverheid, landbouw en andere prestaties waren op de bazaar te zien. Om de financiële afhankelijkheid van vrouwen te doorbreken is het belangrijk dat zij hun kennen en kunnen op het gebied van ondernemerschap steeds meer gaan tonen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Nationaal Bureau Genderbeleid hebben hun volledige ondersteuning gegeven aan Stichting Sari die het evenement zondag had georganiseerd. De bazaar maakt deel uit van de activiteiten in verband met 16 days of activism against gender violence. Jaarlijks worden van 25 november tot 10 december op aangeven van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, evenementen ontplooid in de 16-daagse campagne van activisme tegen gendergeweld.

De vrouw is van onschatbare waarde, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Er moet nog veel gedaan worden om vrouwen die gelijkwaardige behandeling te geven die hen toekomt. Alleen als wij gezamenlijk werken aan de uitbanning van huiselijk geweld en geweld tegen vrouwen, zal dat doel worden bereikt.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May