Getuigen gehoord in zaak van politieman
29 Nov 2013, 20:00
foto


Drie getuigen hebben verklaard hoe een autobestuurder een politieman op 28 juli heeft meegesleurd aan de Wilhelminastraat. De verklaringen zijn donderdag gedaan op de rechtszitting bij rechter Dinesh Sewrattan. De verdachte Sayeed M. reed op die dag met luide muziek toen een agent hem stopte en aanmaande om zijn busje te parkeren. De verdachte reed in op de politieman.

Sayeed M. sleurde de agent, die zich aan het voertuig vastklampte, ongeveer vijftien meters mee. Hierna viel de agent, bij een bocht, op het asfalt en liep een letsel aan zijn arm op. Een getuige, die aangesloten is bij een buurtwacht, verklaarde dat hij zag dat de agent de verdachte wenkte om te stoppen. Op een gegeven moment zag de verdachte, die bestuurder van het busje was, kans om snel weg te rijden. Volgens de getuige hing de agent aan de rechterzijde van het voertuig en viel hij later neer op het asfalt. Zij achtervolgden het busje en schakelden de politie in. Op een gegeven moment moest de politie schoten lossen, maar de verdachte sloeg geen acht hierop. Zijn bijrijder werd door een schot geraakt en een tijdje daarna stopte hij het voertuig.

Zijn vriend niet meer
De bijrijder beweerde dat zij van plan waren om naar Derde Brug te gaan om zich te ontspannen. De verdachte, die zijn vriend is, haalde hem op. Zij gingen eerst naar Blauwgrond en dronken elk twee biertjes. Nadat hij de kogel in zijn rug kreeg, vroeg hij de verdachte om te stoppen en hem naar het ziekenhuis te brengen. Maar, de verdachte reed door. Pas toen de pijn ondraaglijk werd, stopte hij. "Normaliter is hij niet zo en is hij ook niet agressief. Ik weet niet wat er met hem was. Maar, ik zal niet meer met hem optrekken en hij is mijn vriend niet meer", beweerde de bijrijder.

De politieman die de schoten had gelost en het voertuig achtervolgde, is ook gehoord. Hij verklaarde dat het zijn bedoeling was om op de achterbanden van het voertuig te schieten. Het ging om een moeilijk doelwit, omdat het voertuig steeds links en rechts bewoog. Zo werd de bijrijder geraakt door een schot. Op die bewuste dag deed hij de surveillance en dacht hij dat het om rovers ging. De agent verklaarde dat de verdachte naar alcohol rook bij zijn aanhouding.

Oscar Koulen, raadsman van de verdachte, voerde aan dat zijn cliënt niet ten laste is gelegd dat hij gedronken had. Volgens de politieman was er geen blaastest van de verdachte afgenomen. Op 15 januari zal de verdachte worden gehoord in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May