Spong wil debuut maken in de bokssport
29 Nov 2013, 02:00
foto
Tyrone Spong


"Ik heb een droom. Ik wil mijn eerste boksgevecht in Suriname". Dit zei de wereldberoemde kickbokser Tyrone Spong donderdag op een persconferentie in Hotel Torarica. "Men kan zich niet voorstellen hoeveel ik van mijn land Suriname houd."

Spong zei dat de decoratie van afgelopen maandag in Para door president Desi Bouterse, voor hem het hoogste is van wat hij tot nu toe heeft bereikt. "Ik ben erg trots, blij en vereerd. Ik voel mij een gelukkig mens met de decoratie."

Talent ontwikkelen
Spong wil nog graag dit jaar zijn debuut maken in de bokssport. "Ik ben bezig hard te trainen, ik kom eraan. Ik zal in de zwaargewicht-klasse gaan boksen. Dat is mijn droom, mijn passie en als ik mijn eerste boksgevecht in mijn eigen land Suriname zou kunnen neerzetten, zou het voor mij een grote eer zijn. Wie weet gebeurt het nog. Ik heb op 20-jarige leeftijd een contract aangeboden gekregen om te gaan boksen, maar ik was te jong, te bang en wilde geen risico nemen. Ik voelde dat ik nog niet ready was, maar nu wel, I'm ready", zegt Spong.

De kickbokser vindt dat er genoeg talent is in Suriname, maar het ontbreekt aan goede begeleiders. Hij wil een helpende hand bieden. Hij vindt dat er meerdere handen uitgestoken moeten worden om het talent in Suriname verder te ontwikkelen.

Imro Redmond
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May