Zoon Goerdayal niet te spreken over de invrijheidstelling S.
29 Nov 2013, 08:00
foto


Giovanny, zoon van de omgekomen korporaal der eerste klasse Mahinder Goerdayal (46), is niet te spreken over de invrijheidstelling van soldaat S. (19). Hij is geweest naar de militaire politie in het district Nickerie om aangifte te doen tegen de collega van zijn vader, soldaat S.

Giovanny vindt dat auditeur militair Roy Elgin heeft gekeken naar de doodsoorzaak die vastgesteld is door de patholoog-anatoom. Goerdayal is komen te overlijden door een verkeersongeval. De zoon zegt dat hij dat niet betwist, maar dat de soldaat S. wel verweten kan worden dat hij zijn collega, in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

Giovanny zegt dat hij ook de vader van S. heel kwalijk neemt dat hij zijn zoon wel is gaan ophalen waar het ongeval zich heeft afgespeeld, terwijl hij Goerdayal daar heeft achtergelaten. Giovanny zegt dat de vader van S. de bromfiets helemaal heeft gerepareerd na het ongeval. "Hij heeft zelfs zijn zoon thuisgehouden. Giovanny vraagt zich af wat voor vader hij is. Maar gelukkig heeft de politie goed speurwerk verricht. Zo kon hij dus worden aangehouden door de militaire politie". Giovanny zegt dat de familie dit niet zo zal laten, ze zullen een advocaat in de arm nemen om hen wegwijs te maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May