Blanker: Er moeten garanties komen voor crèche-medewerkers
26 Nov 2013, 04:00
foto
Crèche-medewerkers de vorige week in actie.


De Bond van Landsdienaren Crèches (BLC) blijft in actie, totdat er garanties komen van de werkgever, het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Met vrijlating van de crèchemedewerkers, die beschuldigd werden van ontucht met een 19 maanden oude peuter, is deze kwestie niet van de baan.

Vakbondsleider Hugo Blanker van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) zegt aan Starnieuws dat de werkgever een post traumatisch traject moet overeenkomen. "De werkgever moet met ons het pad uitstippelen om tot de evaluatie en eventuele aanpassing en aanname van protocollen te komen", deelt Blanker mee.

De COL heeft minister Alice Amafo en vicepresident Robert Ameerali herhaaldelijk gevraagd om de crèchemedewerkers in te passen in het Functie en Informatie Systeem van de Overheid (Fiso). Dit moet volgens Blanker gebeuren met ingang van 1 januari 2008. Toen is Fiso ingegaan. Er is nog steeds niet gereageerd.

De voorzitter van de BLC, Joyce Watson-Emanuels heeft intussen de crèche-medewerkers opgeroepen voor de voortzetting van de verdaagde algemene ledenvergadering op woensdag 27 november.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May