Andy Ristie en Jaïr Tjon En Fa zetten mooie prestaties neer
25 Nov 2013, 22:30
foto
Jaïr Tjon En Fa tijdens de wedstrijd. (Foto: baanwacht.nl)


Surinamers hebben dit weekend grote internationale prestaties neergezet. Kickbokser Andy Ristie won in New York de Amerikaanse Glory 12 voor lichtgewichten. Jaïr Tjon En Fa heeft voor Suriname brons behaald op de Los Angeles Grand Prix in het Velo Sports Center te Carson (VS).

Deze wedstrijd is een UCI Class-1 event waarmee renners punten kunnen vergaren voor deelname aan de Olympische Spelen in 2016 in Brazilië.
Aan het toernooi namen 18 sprinters uit acht landen te weten Suriname, Trinidad & Tobago, Colombia, VS, Zuid-Afrika, Mexico, Brazilië en Canada, deel. De snelste tijd in de kwalificatie werd neergezet door de Colombiaan Santiago Ramires Morales met een tijd van 10,451. Jaïr Tjon en Fa kwalificeerde zich als vijfde met een tijd van 10,677. In de halve finale verloor Jair nipt van de Colombiaan, die de latere winnaar werd. In de strijd om het brons versloeg Jaïr de Amerikaan Matthew Baranoski. Op de tweede plaats eindigde de Zuid-Afrikaan Bernard Esterhuizen, meldt Ruben Kort, voorzitter van de Surinaamse Wielren Unie.

Ristie won een geldprijs van US$ 150.000. Hij versloeg twee van zijn tegenstanders. De kickboxer die in Nederland woont, komt uit voor Suriname. Net als Tyrone Spong was Ristie in de Surinaamse vlag gehuld. President Desi Bouterse zei bij de huldiging van Spong vanavond in Para dat hij ook Ristie meeneemt in de felicitaties. Hij waardeert de inzet van Ristie en is blij met zijn overwinning in New York.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May