Miranda: Para verwacht veel publiek bij viering Srefidensi
25 Nov 2013, 00:00
foto
Het feest in Para is nog volop aan de gang. (Foto: Marvin Moesan/BIC Para)


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda is tevreden over de festiviteiten die tot nu toe gehouden zijn in Para. De grote dag maandag begint om 6 uur in de ochtend met minuutschoten. "Na het feest vanavond zijn we al voor vijf uur bezig met opruimen en het terrein helemaal klaar te maken voor de parade en het defilé", zegt Miranda aan Starnieuws.

Miranda is blij dat het zondag in Para nauwelijks geregend heeft in vergelijking met Paramaribo, Commewijne en Wanica waar de regen met bakken uit de hemel viel. "Wij hadden de hele dag mooi weer. Aan het eind van de middag was er een regenbui en daarna klaarde het snel op", zegt de dc blij.

De militairen die belast zijn met de minuutschoten zijn al op locatie. Minister Lamuré Latour van Defensie deelt Starnieuws mee dat het goed gaat met de organisatie. De militairen, politie en andere deelnemers aan het defilé, zullen vanuit verschillende routes naar Para gaan, waardoor er geen opstopping plaatsvindt. Naast de lokale gewapende troepen, zijn militairen uit de Verenigde Staten, Venezuela, Brazilië en Frans-Guyana er ook bij.

Miranda verwacht dat het een heel drukke dag zal worden. Een deel van het rollend materieel dat gebruikt zal worden bij het defilé, is al vervoerd naar Para. "Wij hebben gebruik gemaakt van de rustige uren", legt Miranda uit. Hij verwacht dat het behoorlijk druk zal worden. Zaterdag en zondag waren er files op de weg. De hele dag zijn er activiteiten in het district, waarbij de parade, het defilé en de volksreceptie veel publiek zal trekken. Ook de huldiging van 'the king of the ring' Tyrone Spong door president Desi Bouterse, zal een spektakel worden. De politie zal op volle sterkte aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May