Willemze aan kop in Srefidensi Chess Celebration
24 Nov 2013, 09:00
foto
IM Thomas Willemze (Foto: Iwan Bonoo)


De Nederlandse Internationaal Meester Thomas Willemze staat na zes gespeelde rondes met vijf punten alleen aan kop in de Mastersklasse van de Srefidensi Chess Celebration. Willemze wordt op de voet gevolgd door Grootmeester Sriram Jha van India en Fidemeester Ryan Harper van Trinidad en Tobago, die beiden een half punt minder hebben.

Mastersklasse
Willemze moest het in de zesde ronde opnemen tegen IM Aguero Lazaro uit Cuba. De Cubaanse schaker zag de vork van Willemze niet aankomen waardoor hij zijn partij verloor. In de wedstrijd tussen Harper en de Surinaamse Fidemeester Roger Matoewi kon Matoewi in het eindspel een 'Eeuwige Schaak' forceren waardoor de wedstrijd in een remise eindigde. Jha kreeg tegenover zich de vrouwelijke Grootmeester Alina L'Ami uit Roemenië. De Indiase grootmeester kon met zijn zwarte stukken geen opening vinden, waardoor de wedstrijd gelijk eindigde. Landskampioen Romario Sanches wist zijn partij tegen FM Dewperkash Gajadin in winst om te zetten.

Openklasse
Frank Sears uit Trinidad en Tobago, die op het laatste moment naar Suriname is afgereisd, staat verrassend aan kop in de Openklasse samen met de Surinaamse Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe. Dit duo wist uit de reeds vier gespeelde wedstrijden een honderd procent score te behalen. Gavin Ooft kon tijdens de vierde ronde in een spannende strijd de Trinidadiaan Marcus Joseph op een remise houden. Sears en Tjong Tjin Joe wisten hun partijen in deze ronde te winnen van respectievelijk Esan Wiltshire uit T&T en Anthony Draython uit Guyana. In de vijfde ronde die vandaag wordt gespeeld staat de topper tussen de koplopers Tjong Tjin Joe en Sears geprogrammeerd.

Vandaag zullen zowel in de Masters- als in de Openklasse twee rondes worden gespeeld. De laatste ronde van het evenement wordt op de Onafhankelijkheidsdag gespeeld. Na de laatste ronde zal er in de middaguren speciaal voor 200 beginnende schakers op het parkeerterrein van Royal Hotel Torarica een groots schaakevenement worden georganiseerd. De sluitingsceremonie zal daarna plaatsvinden.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May