Braziliaan wint CISM Marathon (update)
23 Nov 2013, 10:45
foto
Helaia Johannes Lukeiko is als eerste vrouw bij de CISM-Marathon geëindigd.


Niet de lange afstandsloopster uit Namibië, Helaia Johannes Lukeiko, heeft de WK Cism Marathon op haar naam geschreven, maar de Braziliaan Rocha da Silava. Hij noteerde een tijd van 2.24.27. Lukeiko kwam als eerste vrouw binnen met een tijd van 2.39.56. De start van deze marathon was zaterdag om zes uur te Saramacca.

De loper uit Polen, Blazej Brezinski werd tweede met een tijd van 2.25.18. In het bericht van zaterdag was er een grove fout gesloten, die hiermee wordt gecorrigeerd. De Nederlander Jeroen Bonnes won de halve Marathon met een tijd van 1.22.30 sec.
De 10de editie van de Srefidensi Marathon werd gewonnen door de Guyanees Lionel D'Andrade met een tijd van 2.45.50 sec.

Tweede werd Kelvin Johnson uit Guyana met een tijd van 2.49.40 sec. Francky Rabiller uit Frans Guyana werd derde met een tijd van 2.51. 45 sec. De prijsuitreiking van de Srefidensi halve en 42 km marathon vond daarna plaats in het André Kamperveenstadion.
De prijsuitreiking van het WK-CISM Marathon vindt vanavond plaats in de Ismay van Wilgen Sporthal. De buitenlandse lopers raakten niet uitgesproken over de goede organisatie en natuurlijk het prachtig weer in Suriname.

Imro Redmond
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May