Politieambtenaren getuigen in roofmoordzaak
22 Nov 2013, 14:00
foto


Twee politiemannen hebben op de rechtszitting donderdag verklaard dat Romano L. betrokken was bij de de roofoverval op een servicestation aan de Jozef Israëlstraat. Een man werd dodelijk geraakt door de schoten die de verdachten losten. Daarnaast werd er geld buitgemaakt. Ook zou Romano L. vuurwapens verschaft hebben aan zijn medeverdachten.

De politieman verklaarde dat de verdachte zijn deelname aan de criminele organisatie had bekend bij de politie. Romano L. kwam in beeld nadat de veroordeelden Roberto C., Anthony P. en Briar N. zijn medeplichtigheid aan de beroving vertelden aan de politie. Deze veroordeelden hadden berovingen gepleegd bij de Landbouwbank, de RBC-bank en de benzinepomp. Zij legden bezwarende verklaringen af tegen Romano L. af. Een jaar later werd hij aangehouden.

Herkend
De verbalisant verklaarde dat de veroordeelden hem herkend hadden aan zijn pasfoto. Ook verklaarden zij, elk afzonderlijk, dat Romano L. vuurwapens had verstrekt aan hen. Hij heeft gebruikgemaakt van een AK-47. Volgens de verklaringen van de veroordeelden hebben zij de benzinepomp eerst geobserveerd en op het geschikte moment aangevallen.

De politiemannen verklaarden dat Romano L. de beroving met een gestolen auto pleegde. Hierna liet hij de auto in de nabije omgeving onbeheerd achter. Raadsman Raoul Lobo wil op de rechtszitting van 16 januari 2014 de drie veroordeelden horen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May