Spannende Mastersklasse Srefidensi Chess Celebration
21 Nov 2013, 22:48
foto
IM Vilela Jose Luis uit Cuba (links) vs IM Thomas Willemze uit Nederland. (Foto: Ryan Bergen)


De eerste editie van het Srefidensi Chess Celebration is in volle gang. Tien schakers nemen deel in de Mastersklasse en 57 in de Openklasse. Grootmeester Sriram Jha uit India en Internationaal Meester Thomas Willemze van Nederland staan met 2.5 punten aan kop in Mastersklasse.

Het internationale schaakevenement dat gehouden wordt in de Royal Ballroom van Hotel Torarica werd geopend door de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin. Dit evenement dat in verband met de onafhankelijkheid van Suriname wordt gehouden, is mogelijk gemaakt door de Centrale Bank van Suriname. Governor Gillmore Hoefdraad benadrukte het belang van het vroeg leren plannen en organiseren. De bank heeft een stand geplaatst waar het publiek terecht kan voor meer informatie over financiële educatie. Minister Adhin sprak zich uit over het opnemen van schaken in de naschoolse opvang en benadrukte het educatieve element van de denksport.

Mastersklasse
In de Mastersklasse strijden er tien deelnemers voor de hoofdprijs van US$ 3500. Woensdag werd na de openingsceremonie de eerste ronde afgewerkt en donderdag zijn er twee rondes gespeeld. De volgende ronde in de mastersklasse wordt op vrijdagochtend afgewerkt. De Surinaamse Schaakbond heeft speciaal voor dit evenement DGT-schaakborden ingezet, waardoor de wedstrijden van deze klasse live te volgen zijn via het internet.

Openklasse
In de openklasse hebben zich in totaal 57 spelers opgegeven voor deelname. Marcus Joseph van Trinidad en Tobago neemt na 2 gespeelde rondes samen met nog elf spelers de leiding in deze klasse. In deze klasse zullen er zeven rondes volgens het Zwitsers systeem worden gespeeld. De derde ronde in deze klasse zal vrijdag om half 7 in de avonduren worden gespeeld. Het evenement duurt tot 25 november.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May