Derde crècheleidster in vrijheid gesteld door rc
21 Nov 2013, 20:08
foto
Crèche-medewerkers tijdens een protestdemonstratie bij Justitie. (Foto: Raoul Lith)


De derde crècheleidster is donderdagmiddag op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris (rc). Drie leidsters van de Mamio crèche waren door de politie opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van een peuter. De Bond van Landsdienaren Crèches (BLC) onder leiding van Hugo Blanker heeft heftig geprotesteerd tegen de aanhouding. De collega's hebben volledige solidariteit getoond met de drie medewerkers. Zij geloofden onvoorwaardelijk erin dat de medewerksters onschuldig zijn.


De BLC wil dat er een duidelijk protocol komt en dat zulke onsmakelijke beschuldigingen zich niet herhalen. Er is ook kritiek op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting die de medewerkers niet in bescherming heeft genomen. De moeder van het kind heeft de vorige week bloedsporen ontdekt in de pamper van haar negentien maanden oude kind. Er is aangifte gedaan bij de politie. Uiteindelijk zijn drie medewerksters aangehouden. Twee werden vrijgelaten, maar de aanhouding van de derde leidster werd verlengd. Beweerd werd dat zij alleen met het kind in de crèche zou zijn, toen de grootmoeder de peuter ophaalde. Toen de moeder uren later thuiskwam, ontdekte ze bloedsporen.

Advocaat Stanley Marica heeft de beschuldigingen tegen de crècheleidster kunnen weerleggen bij de rechter-commissaris. De crècheleidster was niet alleen met het kind, hoewel enkele getuigen dat hadden verklaard. De BLC is bijzonder tevreden met de solidariteit die er getoond is en beraadt zich over hoe medewerkers beter beschermd zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May