Bij 15 jaar PL: Plannen voor opzetten kredietbank
21 Nov 2013, 00:00
foto
PL-leider Paul Somohardjo ontvouwt plannen voor de bouw van woningen. (Foto: Raoul Lith)


Bij vijftien jaar Pertjajah Luhur (PL) heeft partijvoorzitter Paul Somohardjo wensen die onbegrensd zijn. Hij heeft al een onderhoud gehad met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) om de procedure in te zetten voor een kredietbank. Somohardjo zegt aan Starnieuws dat hij voldoende kapitaal in binnen- en buitenland kan mobiliseren. Ook een assurantiemaatschappij en het opzetten van meer dan vijftig volkswinkels, maken deel uit van zijn verjaardagswensen.


Op 5 december viert de partij haar derde lustrum. "Wij zijn de derde grote partij in het land en zijn bezig verder uit te groeien. De partij doet veel voor het volk, zoals betaalbare goederen verkopen. Ook bouw van huizen is een van de projecten om de noden van de mensen te verlichten", zegt Somohardjo. Hij merkt op dat het niet alleen gaat om leden te werven, maar PL doet meer voor de samenleving.

Enkele nieuwe gezichten

Somohardjo zal de partij blijven leiden. Voor de bestuursverkiezingen op 7 december is slechts één lijst ingediend. De ministers Soewarto Moestadja en Raymond Sapoen zullen deel uitmaken van het nieuwe bestuur. Als voorproefje mochten ze op de persconferentie alvast aan de bestuurstafel plaatsnemen. Ook Abigail Lie A Kwie, die onderminister is van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zal zitting nemen in het nieuwe bestuur. Somohardjo zegt dat ook jongeren in het bestuur opgenomen zullen worden.

Speciaal voor de verjaardag van PL zijn er uit het buitenland artiesten gehaald om shows te geven in Wanica, Paramaribo en Nickerie. Doorgaans wordt op de jaardag van de partij activiteiten voor kinderen gehouden, omdat de oprichting op Kinderdag was. Deze keer worden ook ouderen betrokken bij het feest. Somohardjo zegt dat alle voorbereidingen getroffen worden om in 2014 de vele dromen die de partij heeft, te realiseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May