Nickerie heeft vernieuwde overzichtskaart
20 Nov 2013, 22:30
foto
De vernieuwde overzichtskaart van Nickerie. V.l.n.r.: Koen Maathuis, Wedperkash Joeloemsingh, Richenel Small en August Lila. (Foto: OWMCP)


Districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh heeft vandaag de een geheel vernieuwde overzichtskaart van het district in ontvangst genomen. De kaart is geproduceerd binnen thema 2, ‘Efficient watermanagement and improved water quality' van het project 'Capacity building for integrated water management in Nickerie, West Suriname'.

Het project dat in augustus 2012 is opgestart, vordert goed. Eerder is binnen thema 2 al de OWMCP ontwerplegger van het Corantijnkanaalgebied, geproduceerd, terwijl nu wordt gewerkt aan het in kaart brengen van de primaire infrastructuur. Het uitbreiden van het aantal meetstations van 4 naar 10 digitale watermeters is ook een belangrijke mijlpaal, omdat hiermee ook de monitoring van hydrologische data ten behoeve van het ontwikkelen van een hydrologisch model voor het waterbeheer in Nickerie aanzienlijk wordt verbeterd en vergemakkelijkt, zegt het OWMCP.

Deelnemers
Momenteel zijn Jan Polman, Rob Tijssen en Koen Maathuis als deskundigen van de Nederlandse partners Wereld Waternet en Waterschap Rijn en IJssel te gast bij het Overliggend Waterschap MCP (OWMCP) ter ondersteuning van de activiteiten van thema 2.

Aan het project participeren het OWMCP en de Nederlandse organisaties Wereld Waternet en het Waterschap Rijn en IJssel, samen met lokale partners waaronder de waterbeheerministeries OW, LVV en RO. Het werk is in themagroepen opgedeeld. Jaarlijks leveren studenten van Wageningen Universiteit hun bijdrage aan onderzoeksactiviteiten binnen het thema ‘Efficient watermanagement and improved water quality’, meldt het OWMCP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May