Nickerie in de ban van Ramlila
19 Nov 2013, 18:00
foto
De voorbereidingen voor de opvoering van de Ramlila zijn in volle gang op het Willemsplein.


Na dertig jaar kunnen de Nickerianen weer genieten van Ramlila. De toneelopvoering van het wereldberoemde epos van de Ramayan is vanaf morgen te zien op het Willemsplein. Gedurende vijf dagen zal het grootste deel van de Nickeriaanse gemeenschap in de ban zijn van dit verhaal uit de heilige geschriften van de Hindoe.

Vijftig van de tachtig leden van de Shri Mahalakhmi Doerga Samaadj van Leiding 9A zullen de Ramlila vertolken. Elk jaar houdt deze organisatie de Ramlila in de vakantieperiode op het voetbalveld te Leiding 9A. Van heide en verre trekken de mensen ernaar toe om zich in te leven in het epos van de Ramayan. Het verhaal gaat over het leven van Prins Ram en zijn vrouw Sita. De Ramayan is het grote epos uit India en is duizenden jaren oud. Het geldt als één van de invloedrijke literaire werken in vooral Zuid- en Zuidoost-Azië.

Het is districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh gelukt om de voorzitter van de organisatie zover te krijgen om de Ramlila ook in Nickerie op te voeren. In eerste instantie was het Nickerie Voetbal Stadion gekozen als locatie, maar vanwege de veiligheid en ligging is uiteindelijk gekozen voor het Willemsplein. Het geheel is gratis toegankelijk voor een ieder.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May