Politiemannen verklaren onschuldig te zijn in moordzaak Molius
18 Nov 2013, 22:00
foto


De politiemannen Haroenmohamed Nabibaks en Anielkoemar Kalipsingh hebben op de rechtszitting maandag ontkend enige betrokkenheid te hebben in de moordzaak van Celius Molius. De agenten beweerden dat zij nooit naar de woning van het slachtoffer zijn geweest en dat ze Molius voor het eerst in het mortuarium zagen.

Nabibaks vindt dat het onderzoek niet objectief is uitgevoerd, omdat de zaak hem aan een film doet denken. Beide verdachten betreuren het dat zij reeds twintig maanden, onschuldig, in voorarrest zitten. Kalipsingh zegt dat de camerabeelden niet duidelijk zijn. Volgens hem is er vijf keren spiegelconfrontatie geweest, maar de huisgenoten van het slachtoffer konden hem niet herkennen. Pas veel later herkende een familielid hem. De verdachte beweert dat hij zeven keren de beelden heeft bekeken, maar zichzelf toch niet heeft kunnen herkennen. Zijn manier van lopen is heel anders op de camerabeelden. Ook benadrukte Kalipsingh dat de hulzen drie dagen later op de plek waar het delict heeft plaatsgevonden, werden aangetroffen. Volgens hem waren het nieuwe glimmende hulzen die binnen een straal van 80 centimeter zijn aangetroffen. Hij denkt dat deze hulzen naderhand ter plekke zijn geplaatst.

Geïnfecteerd proces'

Kalipsingh merkte op dat verkeerde personen aangehouden zijn in deze zaak. Hij verklaarde dat hij reeds een maand van tevoren drie verlofdagen had opgenomen. Hij werd thuis bij zijn schoonouders in het district Nickerie aangehouden. Volgens de verdachte was dat niet zijn schuiladres, want zijn collega’s waren bekend met dit adres. Hij betreurde dat hij als enige zoon zijn moeder, die tijdens zijn detentie overleed, niet heeft kunnen cremeren. Ook heeft hij zijn auto en perceel niet kunnen aflossen. Daarnaast gaat hij dagelijks geestelijk kapot, omdat hij met arrestanten zit wiens zaak hij zelf had onderzocht.

De advocaten Irvin Kanhai en Benito Pick hebben het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van hun cliënten gedaan. Volgens Pick is de herkenning van de verdachten niet conform de vastgestelde procedure geschied. Kanhai praat over een 'geïnfecteerd proces' en over een 'gemanipuleerd dossier'. Op 28 november zal de rechter een besluit nemen op het verzoek van de twee raadslieden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May