Programma's op maat voor Paramacca-gemeenschap
19 Nov 2013, 05:00
foto
Bij de feestelijke oplevering van radiostation AjaUDE. (Foto Suralco LLC)


Meer dan elf dorpen kunnen sinds zaterdag afstemmen op de frequentie, 104.5 FM, van het Paramaccaanse radiostadion, AjaUDe. Het radiostation is gevestigd op het eiland Langa Tabiki. Het gebouw waarin het radiostation is gevestigd, is gerenoveerd door Surgold LLC en Small Grants Programme/UNDP heeft geld uitgetrokken om zonnepanelen aan te schaffen voor het station en het personeel te trainen.

In aanwezigheid van dominee Willems, hoofdkapitein Fiscali Albert Kamiel, districtscommissaris Boejoekoe, voorzitter van Stichting AjaUDe, Edwin Ceder en andere aanwezigen is het radiostation zaterdag feestelijk in ontvangt genomen.

Ten goede van gemeenschap
In 2010 heeft de stichting AjaUDe aan vertegenwoordigers van Suralco te kennen geven, weer te willen starten met een eigen radiostadion. Alcoa Foundation heeft in 2012 USD 53.000 goedgekeurd voor dit project. Samen met Stichting AjaUDe en de Community Relations Department van Suralco zijn beide partijen opzoek gegaan naar partners om de complete voltooiing van het project te realiseren.

De stichting AjaUDe is van mening dat een eigen radiostation de ontwikkeling van de Paramacca gemeenschap ten goede komt. In noodgevallen wanneer bijvoorbeeld het cellulair telefoonverkeer is uitgevallen, kan via de radio worden gecommuniceerd. Radio maken is een goedkope en makkelijke manier welke ingezet kan worden om belangrijke informatie te verstrekken, zegt de Public Relations van Suralco.

Er worden programma’s op maat gemaakt. Vertegenwoordigers uit het gebied die affiniteit hebben met radio maken, worden gedurende een jaar getraind in het maken van eigen radioprogramma’s. Radio Apintie heeft apparatuur geïnstalleerd en trainingen verzorgd hoe om te gaan met de apparatuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May