Santokhi ingenomen met onderzoek zaak Dino/Muntslag
15 Nov 2013, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi


Nieuw Front- en VHP-leider Chandrikapersad Santokhi zegt aan Starnieuws ingenomen te zijn met het besluit van de procureur-generaal om een onderzoek in te stellen in de zaak Dino Bouterse en Edmund Muntslag. "Het is wel jammer dat in een rechtsstaat een onderzoek slechts volgt na druk uit de samenleving", merkt Santokhi op.

Procureur-generaal Soebhas Punwasi stelt in een persverklaring dat vanaf het begin informatie is ingewonnen. De verzamelde informatie heeft geleid tot het, in overleg met de korpschef van het Korps Politie Suriname, samenstellen van een speciaal onderzoeks-team van de Justitiële Dienst, deelt Punwasi mee. Santokhi merkt op dat de zaak al drie maanden speelt. Hij vindt dat minister Winston Lackin van meet af aan had moeten stellen dat hij ook voorstander is van een onderzoek. Nu het Nieuw Front heeft opgeroepen om een justitieel onderzoek te plegen naar strafbare feiten, wordt de informatie gegeven.

"Wij hopen dat het Openbaar Ministerie alle ruimte en vrijheid krijgt om een onafhankelijk onderzoek te verrichten", stelt Santokhi. Hij vindt dat alle nationale en internationale instrumenten gebruikt moeten worden om de zaak te onderzoeken. "We kijken uit naar het resultaat van het onderzoek".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May