Boy Scouts krijgt US$ 50.000 voor uitvoeren milieuproject
14 Nov 2013, 02:00
foto
Hoofdcommissaris van de Boy Scouts, Humphrey Schurman, bedankt Tanja Lieuw van het Small Grants Programme na ondertekening van de overeenkomst. (Foto: Raoul Lith)


Padvinders zullen zich de komende twee jaren intensief bezighouden met een project over klimaatsverandering in het zuiden van Paramaribo. Hoofdcommissaris Humphrey Schurman heeft een overeenkomst van US$ 50.000 getekend met het Ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNDP) uit het Small Grants Programme Suriname. De Pater Anton Donicie Groep is belast met dit project.

Wilgo Koster projectcoördinator en leider van de Pater Donicie Groep, zegt dat er samengewerkt zal worden met Stichting Buurtwerk Latour (Stibula). Het streven is erop gericht dat de komende twee jaren er genoeg kennis is bijgebracht aan jongeren van de buurt over klimaatsverandering. Werken met afvalmateriaal is een van de onderwerpen die aan de jongeren wordt geleerd. Vóór dit project wordt er een pilot gedraaid in de buurten Latour, Winti Wai en Pontbuiten.

Het idee van dit project is in 2010 ontstaan, nadat de Boy Scouts Suriname had deelgenomen aan een milieuconferentie in Zwitserland. Koster geeft aan dat er internationaal gevraagd wordt aan de organisatie om aandacht te schenken aan het milieu. De scouts waren al bezig met milieuactiviteiten. Koster noemt onder andere Galibi en Babun Santi, waar een bijdrage is geleverd rond de bescherming van de zeeschildpadden. Er is meegedaan aan verschillende petflessenacties. Scouts gaan naar de verschillende buurten om te vertellen hoe je Suriname schoon kan houden, vertelt de coördinator. Voor hem is dit project een bekroning, omdat de jongeren de komende jaren met hun leeftijdsgenoten kunnen nadenken hoe zij de wereld beter kunnen maken.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May