Bond van Vuilophalers woedend op Parmessar
13 Nov 2013, 22:00
foto


De Bond Van Vuilophalers (BVV) is woedend op minister Rabin Parmessar van Openbare Werken. De bond voelt zich genegeerd door de bewindsman. Woensdag is in een schrijven aan de bewindvoerder een ultimatum gesteld van 24 uur om de bond uit te nodigen voor een gesprek. Dit ultimatum is verlopen. De BVV zegt in een persbericht dat de minister moet instaan voor de gevolgen.

De BVV vindt dat de minister in de media heel wat heeft gezegd, maar het gaat "om politieke spelletjes". Er is volgens de aannemers geen vooronderzoek of overleg geweest bij de introductie van vuilophaal in de avonduren op 7 oktober. De aannemers zeggen dat zij jarenlange ervaring hebben in vuilophaal en de minister afgestudeerd is als bedrijfseconoom "en dus totaal geen kennis heeft van vuilophaal en trucks in tegenstelling tot de leden van de BVV".

De aannemers zeggen meegegaan te zijn met de minister, maar er op bepaalde voorwaarden en een proefperiode van een maand. Binnen drie weken hebben zij de minister aangeschreven om de knelpunten te bespreken. "Wij ondersteunen de minister, maar het is een eenrichtingsverkeer, omdat ons de kans wordt ontnomen om de geconstateerde knelpunten te bespreken", stelt de BVV. Parmessar zou volgens de bond de boodschap van de president 'wij Surinamers moeten samen bundelen om Suriname op te bouwen' hebben gemist. Ook de boodschap om samen te werken met BVV mist hij, volgens de aannemers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May