Miranda: Strafrechtelijk onderzoek wantoestanden Powakka
12 Nov 2013, 00:00
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Para zal de politie vragen om een onderzoek in te stellen naar een lid van het dorpsbestuur van Powakka. Hij heeft in een schrijven, ondertekend door bewoners van het dorp, vernomen dat de dignitaris drugs verkoopt aan jongeren. Miranda wil ook dat kapitein Ronald Makosi van Powakka zijn woorden terugneemt. Hij zei dat 'dc Miranda probeert steeds tweedracht te zaaien binnen de Indiaanse dorpen in zijn district en wel ten eigen voordeel'.

Miranda zegt aan Starnieuws dat "niemand hem op de vingers kan tikken". Hij was naar de vergadering gegaan op 9 november in Powakka, omdat hij daartoe uitgenodigd was door de actiegroep van het dorp. De dc merkt op dat als er wantoestanden plaatsvinden in het district, hij bevoegd is om op te treden, zeker als er sprake is van strafbare feiten. Miranda vindt de beschuldigingen aan zijn adres verregaand en zal het niet hierbij laten.

"Ik was op de vergadering, maar het bestuur negeerde mij in eerst instantie. Daarna sprak de kapitein alleen in het Indiaans, maar mijn naam werd een paar keer genoemd. Ik heb het woord gevraagd en heb gezegd dat als het dorp interne zaken bespreekt, ik er niet bij hoef te zijn. Daarom heb ik besloten de vergadering te verlaten, ook al was ik door de actiegroep uitgenodigd", legt Miranda uit. Hij merkt op dat bewoners zich gebundeld hebben en hem schriftelijk geïnformeerd hebben over wantoestanden die er plaatsvinden. De dc zal ook de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) op de hoogte stellen van de te ondernemen stappen en de grieven van de bevolking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May