Initiatiefgroep Rosebel wil democratische verkiezingen
11 Nov 2013, 04:00
foto


Correcte en democratische verkiezingen is wat een initiatiefgroep van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie wil. Ze hebben het bestuur onder leiding van Freddy Brug opgeroepen om de kiezers in de gelegenheid te stellen om hun stem uit te brengen op de personen die hun belangen het beste zullen dienen.

Zo’n dertig leden hebben hun wensen en grieven in een brief op 4 november kenbaar gemaakt. De groep vindt dat er nog veel meer zaken moeten worden gerealiseerd voor de leden. “De organisatie staat voor grote uitdagingen, aangezien de prijs van goud niet altijd gunstig is op de wereldmarkt en ook omdat de mijnen niet altijd datgene leveren wat we er van zouden verwachten.”

Als werknemers moeten we in staat zijn met de directie om tafel te zitten en te onderhandelen op basis van kennis en kwaliteit, stellen de initiatiefnemers. “We hebben daarom een beroep gedaan op de heer Lloyd Read van de Staatsolie Werknemers Organisatie Suriname om ook hier zijn bijdrage te leveren.” De Rosebel-werkers wijzen erop dat ze Read hebben gekozen vanwege zijn ervaringen in het onderhandelen met internationale organisaties en zijn inbreng in de vakbeweging als voorzitter bij verschillende andere vakbonden als de NV Luchthavenbeheer en de Maritieme Autoriteit Suriname.

Correcte verkiezingen
In de brief schrijven ze dat ze geen verkiezingsreglement hebben ontvangen en dat er ook nog geen verkiezingscommissie is aangewezen, waarin onafhankelijke personen zitting hebben. Read heeft aangegeven dat hij zich kandidaat wil stellen mits de leden hun stem uitbrengen op de lijst die hij zal aanvoeren en de verkiezingen correct verlopen.

“Wij roepen het bestuur van de vakbond op, om middels overleg met alle betrokken partijen te komen tot een ordentelijke organisatie van de verkiezingen, en daarvoor een vergadering te beleggen waarin deze zaken met partijen, betrokken bij de verkiezingen worden besproken.” De bondsverkiezingen voor een nieuw bestuur bij de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie vindt vrijdag plaats. Dan staan Read en Romeo Chin A Loi tegenover elkaar als de mogelijke nieuwe voorzitter van deze bond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May