Durotankfabriek stagneert om EBS
11 Nov 2013, 02:00
foto


Een ondernemer die aan de Commissaris Thurkoweg in Commewijne een durotankfabriek heeft opgezet, kan niet starten met productie, omdat de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) niet in staat is het bedrijf van elektriciteit te voorzien. Dat zegt districtscommissaris Ingrid Karta-Bink.

''Die ondernemer heeft zijn machines al langer dan vijf maanden opgezet. EBS kan maar niet komen om de aansluiting te doen. Die ondernemer is elke week bij de EBS en elke keer krijgt hij te horen dat de mensen na een week zullen komen. Maar uiteindelijk komen ze toch niet. Elke week komt deze ondernemer samen met zijn vrouw naar het commissariaat om ons te vragen te helpen. Wij bellen de EBS ook elke keer en wij horen steeds weer hetzelfde antwoord, namelijk dat ze na een week langs zullen komen, maar uiteindelijk komen ze niet'', zegt de dc verontwaardigd. Ze vindt dat elke investering in het district ondersteund moet worden.

De dc merkt op dat de ondernemer grote leningen heeft gesloten om zijn onderneming te starten. ''Het enige wat die fabrikant vraagt is om energievoorziening. Kunnen we dat ook niet geven aan deze man? Waarom laten wij hem zo lang wachten hierop? Er wordt werkgelegenheid geschapen voor de lokale bewoners nietwaar? Ik wil ontwikkeling in mijn district. Deze man moet zo gauw als mogelijk worden geholpen'', stelt Bink. Technisch directeur van EBS Marcel Eyndhoven om commentaar gevraagd, deelt mee dat er een grote achterstand is bij de aansluitingen. "We hebben al materiaal laten halen vanuit het buitenland dus we zijn bezig de achterstand in de lopen". Eyndhoven voegt eraan toe dat hij zich persoonlijk zal bezig houden met deze case. (ASP)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May