Ontslag directeur Wegenautoriteit per direct teruggedraaid
09 Nov 2013, 22:00
foto


Het ontslag van directeur Rajkumar Ramkalup van de Wegen Autoriteit Suriname, is op 4 november per direct teruggedraaid door kortgedingrechter Alida Johanns. Zij heeft geen reden gevonden mee te gaan met de eis van het ministerie om, vanwege veranderde beleidsinzichten, Ramkalup te ontslaan.

Johanns oordeelde dat wanneer de minister van Openbare Werken de directeur weg wil hebben, hij met hem in onderhandeling moet gaan voor een afkoopregeling. Ramkalup zegt dat met het vonnis van de rechter hij nog in functie is en normaal uitbetaald moet worden.

Wacht af
Ramkalup wacht af op wat de leiding van het ministerie nu gaat doen. “Ik ga voorlopig niet aan het werk, omdat de werksfeer behoorlijk is verpest". Volgens hem heeft hij steeds een transparant en open beleid gevoerd. “Er is altijd ingespeeld op klachten uit de samenleving en was er ook met de leden van het parlement een goed contact. Als de minister nieuwe beleidsinzichten heeft, kan dat, maar mij ontslaan kan niet zomaar”, zegt Ramkalup.

De reden van het ontslag van Ramkalup is volgens hem nooit echt aangegeven. Het ontslag zou hem zijn aangezegd op last van de raad van bestuur bij de Wegenautoriteit. Op 29 augustus kreeg hij de ontslagbrief die per 1 september inging. Ramkalup is nu al twee jaar directeur van de Wegenautoriteit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May