Vuilophalers willen met OW praten over voorwaarden
09 Nov 2013, 04:00
foto
Robbert White, voorzitter van de Bond van Vuilophalers.


Robbert White, voorzitter van de Bond van Vuilophalers (BVV), zegt dat het ophalen van vuil ’s avonds niet zo rooskleurig is als het beeld dat wordt geschetst door het ministerie van Openbare Werken. De vuilophalers hebben geen probleem met de omschakeling van overdag naar ’s avonds, echter is de samenwerking nog niet wat het wezen moet. “We zijn geen tegenstanders van de overheid. Maar er wordt niet geluisterd naar de grieven van de vuilophalers, de randvoorwaarden zoals verlichting zijn niet aangepakt, terwijl de vuilophalers wel meteen aanmaningen krijgen als er iets fout gaat.” zegt White.

Er wordt door de ontevreden leden van de BVV in 27 wijken ongeveer vijftien tot twintig ton aan vuil opgehaald in Paramaribo, Wanica en een gedeelte van Saramacca. De overheid zal dit volgens de aannemers niet zelf kunnen verwerken. In totaal zijn er 60 wijken. De vuilophalers willen behalve de oplossing van de knelpunten, zoals goede verlichting, ook een verhoging van hun wekelijkse vergoeding. Ook zijn enkele aannemers al vier maanden niet uitbetaald voor verrichte werkzaamheden, terwijl de kosten nu met ongeveer 25% zijn toegenomen deelt de bondsvoorzitter mee. Deze toename komt doordat er meer vuil is, meer arbeidskrachten en auto’s worden ingezet en er langere rij- en werktijden zijn.

“Vuilophaal is meer dan we denken. Het is niet alleen een zak vuil ophalen en dumpen in de auto. Vuilophalers zijn blootgesteld aan een heleboel gevaren, waarvan de meesten voorkomen kunnen worden bij een goede samenwerking. Die samenwerking moet van twee kanten komen”, zegt White. De aannemers willen zo gauw mogelijk ontvangen worden door Openbare Werken, anders worden acties niet uitgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May