Landsdienaren leggen integriteits-eed af
08 Nov 2013, 14:13
foto
Biza-directeur Ajay Moensi neemt de eed af van een ambtenaar. (Foto: Biza)


Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) zijn vanmorgen 128 landsdienaren beëdigd. Het betreft 11% van het totaal van 1.073 ambtenaren op het ministerie dat nog de eed moeten afleggen.

Door de eed af te leggen geeft de landsdienaar aan dat hij zijn werk naar behoren zal uitvoeren en zich op geen enkele wijze in zijn functioneren zal laten beïnvloeden door derden, die hem in ruil voor het plegen van ontoelaatbare handelingen willen belonen. De plechtige verklaring is onderdeel van de plichten bij indiensttreding bij de overheid.

In zijn toespraak zei Biza-minister Soewarto Moestadja dat het beëdigingsbeleid wordt geëvalueerd en er een inventarisatie wordt gemaakt van alle landsdienaren die nog niet zijn beëdigd. Hij wil zo snel mogelijk dat elke landsdienaar de eed aflegt.
Moestadja benadrukte dat de eedaflegging niet los te koppelen is van integriteit. “De realiteit wil dat er zich onder de landsdienaren ook personen bevinden die het niet al te nauw nemen met de ethiek en moraal en zich helaas schuldig maken aan corruptieve handelingen. Laat u zich niet misleiden en verleiden, laat die handelingen achterwege, behoed collega’s indien mogelijk voor ontoelaatbaar gedrag en bewandel enkel het pad van de ‘Goede landsdienaar’.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May