'Bal ligt op speelhelft van Newmont'
08 Nov 2013, 01:00
foto


President Desi Bouterse heeft donderdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat hij de gouddeal met Surgold (een joint venture tussen Suralco en Newmont) al heeft getekend. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft de documenten reeds ontvangen en staat te springen om het contract te finaliseren.

Het staatshoofd stelde dat de bal "op de speelhelft van Newmont ligt". Hij haalde aan dat er nog enkele zaken zijn die gefinaliseerd zullen worden. Het gaat onder andere om de twaalfurige werkdag. Daarover moet er een aparte verklaring worden opgenomen. Het wachten is op het antwoord van de multinational, deelde Bouterse mee. Hij ziet Newmont niet graag uit Suriname vertrekken.

De fractieleider van het Nieuw Front, Radjkoemar Randjietsingh, merkte op dat als de overeenkomst al getekend is, de termijn al gaat lopen. Er moet geld worden betaald. Op de begroting voor dit jaar is SRD 415 miljoen opgenomen. De oppositionele fractie wil meer informatie hierover hebben. "Waarvoor wordt er betaald? Hoe zijn de kosten opgebouwd. Vanwaar komen de middelen?" wil Randjietsingh weten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May