President: Samenwerking met SGS opgezegd
08 Nov 2013, 02:00
foto


De overeenkomst met de Société Générale de Surveillance S.A. (SGS) wordt stopgezet. Eerst ging het om een opschorting. President Desi Bouterse heeft donderdag in De Nationale Assemblee aangegeven dat het bedrijfsleven faliekant tegen de overeenkomst was en vroeg om stopzetting. Er is intussen een rapport uit. Verder gaan met SGS is niet wenselijk.

Bouterse zei dat deze kwestie onvoldoende was doorgesproken met het bedrijfsleven, voordat de samenwerking is aangegaan. Het bedrijfsleven heeft aangegeven dat de goederen veel duurder zouden worden. De president merkte op dat de bedrijfslevensorganisaties gesteld hebben niet tegen controle te zijn, maar dit kan ook zonder SGS.

Nu wordt nagegaan wat de consequenties zijn van het stopzetten van de samenwerking. Deze zaak wordt volgens de president uitgezocht door de juristen. De regering is bereid de consequenties te dragen van de stopzetting van de samenwerking. De president denkt niet dat het veel gevolgen zal hebben voor de Staat als de samenwerking wordt opgezegd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May