'Moderne inzichten' is één serial number
07 Nov 2013, 13:33
foto
Algemeen directeur Ramsoender Jhauw van Surishopping tussen zijn financieel-directeur Jiten Bisesser (links) en commercieel manager Roy Saharie. (Foto: Raoul Lith)


De moderne inzichten en nieuwe opvattingen op basis waarvan de aanbestedingscommissie heeft aanbevolen dat het bedrijf Flex Wholesale and Retail NV de gunning krijgt, is één serial number, sneert de directie van Surishopping. Dit is alles wat de 'moderne inzichten' inhouden.

In een toelichting van de aanbestedingscommissie voor brandweerkleding en attributen staat dat al de acht andere bedrijven onvoldoende hebben ingespeeld op de nieuwe uitvoeringen van de Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU) attributen. Vicepresident (vp) Robert Ameerali heeft maandag de aanbeveling en toelichting in het parlement overhandigd aan voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.
In reactie op de uitspraken van de vp heeft de directie van Surishopping vanmorgen weer een persconferentie gehouden. Directeur Ramsoender Jhauw zegt dat het om een serieuze zaak gaat en dat het niet de eerste keer is dat dit is gebeurd.

Over de kwaliteit van de bluspakken waarover de vp zei dat die tien jaren meegaan en dat de geleverde door Surishopping die vaker voor de brandweer heeft geleverd, een kortere levensduur hebben, zei Jhauw dat de bluspakken in Europa vanwege het koude klimaat langer meegaan. In Suriname zouden de pakken mits onderhouden naar de voorschriften van de fabrikant, 6 tot 8 jaar meekunnen. “Het gaat om dure pakken, die speciale wasmiddelen en zelfs een speciale wasmachine vereisen,” zegt hij. Jhauw onthult dat de brandweer op advies van de buitenlandse leverancier in 2011 een speciale wasmachine voor de bluspakken heeft aangeschaft. “Tot vandaag wordt deze wasmachine nog niet gebruikt.”

Ofschoon alle commissieleden het advies hebben getekend, ook brandweercommandant Cecil Waal, zegt Jhauw dat een commissielid zich heeft teruggetrokken “omdat hij niet wilde meewerken aan deze smerige zaak.” Hij blijft erbij dat er van hoger hand is bepaald dat NV Flex, ondanks de aangeboden hogere prijs, de gunning moest krijgen. Jhauw plaatst ook vraagtekens bij hoe valide het advies van de gunningscommissie is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May