Groep Albinezen wil vervanging dc Sondrejoe
07 Nov 2013, 12:08
foto
Protest tegen dc Theodorus Sondrejoe in Albina.


Burgers van Albina demonstreren tegen districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe. Zij willen dat president Desi Bouterse de dc vervangt. Morgen zal er een brief worden aangeboden aan het staatshoofd. "Die man doet niets voor ons. Hij kijkt alleen naar Moengo. Hij moet weg hier. Albina komt niet tot ontwikkeling", zeggen diverse deelnemers aan de demonstratie tegen Starnieuws.

De protesten tegen de dc hebben een hoogtepunt bereikt toen bestuursopzichter van Albina, Cyrano Asoiti, ter beschikking werd gesteld van minister Stanley Betterson. Er is een petitie ingediend, maar tot nu toe is er geen verandering gekomen in de situatie. Asoiti moet de dienstwoning ontruimen. Hij heeft een brief geschreven aan Betterson, maar daarop is er niet geantwoord.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft volgens de actievoerders getracht om de protestactie te voorkomen. Hij zei dat door te praten een oplossing bereikt kan worden. De organisatoren hebben hier geen gehoor aan gegeven. Zij vinden dat de assembleeleden van het district eerder aandacht moesten besteden aan het probleem. "Wij vinden dat de dc weg moet. Het is overal een chaos in Albina. Hij belooft maar, maar er gebeurt niets. We kunnen niet eens rustig onze koopwaren verkopen op de markt", zegt een standhouder. "A dc musu gwe, want a ne du neks dyi unu".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May