Lening van US$ 40 miljoen voor energiesector
07 Nov 2013, 09:00
foto


De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft twee leningen van in totaal US$ 40 miljoen aan Suriname goedgekeurd.

De eerste lening van US$ 30 miljoen is bedoeld voor de plannen van de overheid om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Energiebedrijven Suriname (EBS NV) te verbeteren. Met het herstructureringsplan moet ook een aantal plaatsen in het binnenland 24 uur per dag worden voorzien van elektriciteit en moet het gebruik van dure fossiele brandstoffen worden verminderd. Met de lening zullen de infrastructuur en informatiesystemen van de EBS worden verbeterd en zal de productie van duurzame energie worden uitgebreid.

De tweede lening van US$ 10 miljoen moet de efficiency, transparantie, duurzaamheid en verantwoordingsplicht van de energiesector verhogen. Het project benadrukt de noodzaak om de energiesector te versterken als een belangrijke stap voor het land bij de overgang naar een duurzaam energienetwerk op economisch, financieel en milieugebied.

Beide leningen hebben een looptijd van 20 jaar. De lening van US$ 30 miljoen heeft een aflossingsvrije periode van 7,5 jaar. Voor de US$ 10 miljoen-lening geldt een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May