Realisatiecijfer begroting nog onder de maat
07 Nov 2013, 01:00
foto


Tot en met 19 september blijkt dat gemiddeld 46% van het bedrag op de begroting voor dit jaar is gerealiseerd. Assembleeleden van oppositie en coalitie geven uiteenlopende verklaringen hiervoor. Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) zegt aan Starnieuws dat de regering haar eigen beleid niet kan realiseren. Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de vaste commissie van Financiën, heeft er een andere verklaring voor. Hij merkt op dat aan de realisatiecijfers ook bedragen verbonden zijn. Die zijn niet meegenomen in deze cijfers, stelt Abdoel.

Tjin-A-Tsoi brengt in herinnering dat vorig jaar de realisatiecijfers ook laag waren. Uiteindelijk is 75% van het bedrag gerealiseerd. Het assembleelid vraagt zich af wat er aan de hand is met de regering. "Is het een capaciteitsprobleem bij de uitvoering of is het geld er niet?", stelt Tjin-A-Tsoi. Hij merkt op dat niemand precies weet hoe de financiële situatie eruit ziet. "Ik kijk vol belangstelling uit naar de aangekondigde quick scan en de financiële reconstructie die de president heeft aangekondigd", zegt de parlementariër.

Abdoel zegt dat sommige ministeries al bij 80% van realisatie zijn per oktober. De bedragen die nu goedgekeurd worden, kunnen tot april volgend jaar worden uitgegeven volgens de wet. Hij denkt dat uiteindelijk een realisatiecijfer tussen 80 en 90 procent kan worden bereikt. Abdoel vindt wel dat begrotingen realistisch moeten zijn. Uit het overzicht blijkt dat Sport- en Jeugdzaken en directoraat Algemene Zaken nog weinig hebben gerealiseerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May