Stuurgroep moet bouw- en constructiesector helpen ordenen
05 Nov 2013, 02:00
foto
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken met de stuurgroep. (Foto: OW)


De bouw- en constructiesector moet worden geordend. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft maandag een stuurgroep geïnstalleerd onder leiding van adviseur Henri Blinker. Beleidsadviseur Erwin Mohangoo is aangesteld als secretaris. De directeuren Mark Rommy (Civieltechnische Werken) en Anwar Hassankhan (Bouwkundige Werken en Dienstverlening) zijn leden. Ook de voorzitters van de Algemene Aannemers Vereniging, Anthony Wong en Marcel Meyer van de Orde van Raadgevende Ingenieurs in Suriname zijn lid van de stuurgroep.

De stuurgroep heeft als taak het mede formuleren en uitwerken van het beleid voor de ordening van de bouw- en constructiesector, meldt het ministerie van OW. Benadrukt wordt dat deze sector een belangrijk deel van de economische bedrijvigheid binnen Suriname vertegenwoordigt.

De minister merkte op dat deze sector voor een aantal belangrijke uitdagingen staat. Die onder meer het gevolg zijn van mondiale en regionale processen waaronder globalisatie, regionale economische integratie en handelsliberalisatie. Deze sector zal in de komende periode, meer dan voorheen, behoefte hebben aan gestructureerd overleg met het ministerie van OW om de uitdagingen te kunnen opvangen, stelde de minister bij de installatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May