Brokopondo in de ban van Brunsi Copa
04 Nov 2013, 10:00
foto
Veel belangstelling voor de 'Brunsi Copa' in Brokopondo.


Brokopondo was in het weekeinde in de ban van de tweedaagse Brunsi Copa. Uit haast alle delen van het district trokken supporters en aanhangers van ABOP naar het Bigi Wey Stadion te Brownsweg om ploegen uit de verschillende dorpen aan te vuren. Uiteindelijk ging de ploeg Diesel, na een spannende finale, met de Copa ervandoor, die gesponsord is door Ronnie Brunswijk tevens initiatiefnemer van dit tweedaagse toernooi. De ploeg kreeg ook SRD 10.000 als hoofdprijs.

In een bomvol stadion was het de ploeg Diesel die met ervaren spelers zoals Sylvano Paulus en Ifanildo Vlijter het spel dirigeerde. Dit resulteerde ook in een 2-0 ruststand. In de tweede helft nam Real Pondo het spel, dat geleid werd door Brunswijk, over maar tot doelpunten kwam de ploeg niet, waardoor Diesel met de eer kon strijken. De semikampioen Real Pondo en demikampioen BSV van Balingsoela kregen elk een fraaie beker en respectievelijk SRD 5.000 om SRD 1.500.

Sport als bindmiddel
Brunswijk, eigenaar van 's landskampioen Inter Moengo Tapoe, draagt de voetbalsport een warm hart toe. De politicus gebruikt sport dan ook als bindmiddel om de eenheid onder de districtsgenoten van Brokopondo te bevorderen. Volgens hem is de eenheid uitermate belangrijk op weg naar de verkiezingen van 2015. Hij vroeg de aanhang in Brokopondo om de eenheid die geëtaleerd is, voort te zetten en niet te schromen massaal achter de partij ABOP te staan.

Het is volgens Brunswijk belangrijk dat het voetbaltalent als ontwikkelingsinstrument in het binnenland, verder gestalte krijgt. Inter Moengo Tapoe heeft zondag ook een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt met een selectie uit Brokopondo. Volgens Brunswijk moet dit navolging krijgen van overige districtsploegen. Dit toernooi is verheven tot een jaarlijks terugkerend evenement en zal ook in Marowijne, en Sipaliwini worden gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May