Ramadhin en Moestadja presenteren boek Commewijne
04 Nov 2013, 18:00
foto


Het historische boek 'District Commewijne; verleden, heden en toekomst' wordt door de auteurs Hardeo Ramadhin en Soewarto Moestadja gepresenteerd in het Lalla Rookh gebouw. Na een toelichting zal het boek worden aangeboden aan de ministers van Onderwijs & Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, en Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Ook de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, krijgt een exemplaar. Vandaag is het eerste exemplaar overhandigd aan vicepresident Robert Ameerali.

Het boek zal na de presentatie verkrijgbaar zijn en door de auteurs worden gesigneerd. Dit boek telt 229 pagina's en gaat over de historie, natuur, democratie, samenleving, economie, cultuur, inrichting en de toekomst van het district Commewijne.

De auteurs vinden dat dit boek niet mag ontbreken op scholen, bibliotheken en vooral bij de leergierige Surinamer. Commewijne, een mooi, productief en plantagerijk district heeft grote Surinamers voortgebracht die dankzij hun ijver, inzet en doorzettingsvermogen diverse posities hebben verworven in de samenleving en die zowel nationaal als internationaal hun bijdrage blijven leveren aan ontwikkelingen in de maatschappij.

De auteurs hebben al diverse artikelen, publicaties en boekwerken op hun naam staan waaronder 'Met het oog op de verkiezingen 2010'. Hardeo Ramadin heeft naast zijn publicaties over de rijstbouw in Coronie (1988), het district Nickerie in ontwikkelingsperspectief (2004), de dynamiek in de politiek I en II (2011), honderden artikelen geschreven in nationale- als internationale bladen en tijdschriften. Het boek wordt gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van Kenniskring. Het boek is verkrijgbaar voor SRD 125.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May