Rusland: Ik respecteer de voordracht van NPS in 2010
02 Nov 2013, 00:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Binnen de Nationale Partij Suriname (NPS) zijn er twee botsende meningen over de invulling van de opengevallen post in De Nationale Assemblee. Op de kandidatenlijst, die is samengesteld in 2010, is Hesdy Pigot de volgende persoon om toe te treden tot het parlement, aangezien ex-NPS voorzitter Ronald Venetiaan per 27 oktober heeft bedankt als assembleelid. Een beweging onder leiding van Irma Loemban Tobing-Klein heeft voorkeur voor Ruth Renfrum die na Pigot op de lijst staat.

NPS-voorzitter Gregory Rusland die voor partijwerk dit weekend in het district Sipaliwini is, zegt vanuit Abenaston aan Starnieuws dat het officiële standpunt is dat de ingediende lijst van 2010 gerespecteerd wordt. "De heer Pigot is de eerste persoon die in aanmerking komt om de opengevallen post in te vullen", stelt de partijleider.

Rusland merkt op dat de officiële stukken nog niet binnen zijn. "Het is een persoonlijk besluit van de heer Pigot om te beslissen of hij gaat bewilligen of niet", stelt hij ferm. Het bestuur kan zich ook buigen over deze zaak, maar de NPS-voorzitter vindt dat niet getornd mag worden aan de samenstelling van de lijst.

De e-mail met de mening van Loemban Tobing is naar tientallen mensen verzonden, na een beschouwing van coördinator Ivan Fernald van het Wetenschappelijk Bureau, Japin.
Intussen heeft Fernald de NPS'ers opgeroepen om de handen ineen te slaan en eendrachtig werken aan de groei en bloei van de partij. Hij stelt dat niet via email gediscussieerd moet worden, maar via de structuren zaken aan te kaarten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May