Vliegveld Manglie over drie weken operationeel
31 Oct 2013, 02:00
foto
De landingsbaan van het vliegveld van de ondernemer Imro Manglie krijgt de eerste asfaltlaag.


Rijstmagnaat Imro Manglie zegt dat hij een lange weg met veel barrières heeft getrotseerd om het startsein te kunnen geven voor de asfaltering van de landingsbaan van "het modernste vliegveld van Suriname voor binnenlandse vluchten". Hij is jaren met dit project bezig en is door zijn boezemvrienden bedrogen.

Over drie weken kunnen er al vluchten uitgevoerd worden. Het vliegveld zal volgens de ondernemer veel voordelen hebben voor landbouwers. Manglie zegt dat hij de tegenwerking die hij heeft gekregen nu niet zal bespreken "maar de vulkaan zal tot uitbarsting komen".

Het startsein voor de asfaltering is dinsdag zonder politieke toppers gegeven. De officiële handelingen zijn verricht door de zoon en dochter van Manglie. Het particuliere vliegveld staat aan de Industrieweg in het district Nickerie. Het is de bedoeling dat ook andere landbouwers gebruik maken van de faciliteiten. Manglie heeft alle vliegmaatschappijen uitgenodigd om gebruik te maken van zijn vliegveld.

Ultra moderne faciliteiten
"Als de maatschappijen kiezen om vanuit dit vliegveld te opereren, zullen de landbouwers de uiteindelijke winnaars zijn. Het zal ze dan minder kosten om in te zaaien en het bemesten zal sneller en effectiever zijn", zegt Manglie aan journalisten. Nu wordt gebruik gemaakt van het vliegveld van bananenbedrijf SBBS.

Op zaterdag en zondag is het vliegveld van SBBS gesloten. "Bij ons zal dat niet het geval zijn. Het vliegveld zal van maandag tot en met zondag ter beschikking zijn", deelt de industrieel mee. De baan heeft een lengte van 600 meter en er zullen moderne hangars en gebouwen worden opgezet. Als alle faciliteiten af zijn, zal er ruim zes miljoen US dollar in dit project zijn geïnvesteerd. De landingsbaan kan nog verder worden verlengd, waardoor ook passagiersvliegtuigen kunnen landen.
Boeren kunnen alles wat nodig is voor de rijstbouw betrekken bij de ondernemer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May